01

Τηλέφωνο Βλαβών

2410 687 210 (εργάσιμες ημέρες & ώρες)
2410 687 220 (24ωρη εξυπηρέτηση)

 
02

Κοινωνικό Τιμολόγιο

2410 687 148
2410 687 179

 
01

Τηλέφωνο Βλαβών

2410687210(εργάσιμες ημέρες & ώρες)
2410687220(24ωρη εξυπηρέτηση)

 
02

Κοινωνικό Τιμολόγιο

2410 687 148

Ενημέρωση

Γενικές Ανακοινώσεις, Ενημέρωση Προμηθειών, Ημερίδες & Εκδηλώσεις, Κοινωνικές Δράσεις

Από την σημερινή ημερίδα

Όρος βιωσιμότητας η μείωση του ενεργειακού κόστους των ΔΕΥΑ

Εκτύπωση E-mail

Οι τεχνικές, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι κανονιστικές απαιτήσεις για την ενεργειακή ανάλυση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στις Δ.Ε.Υ.Α αναλύθηκαν σήμερα στην επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ελλάδος, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, η ΔΕΥΑ Λάρισας και η εταιρεία «Υδροδιαχείριση» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ στη Λάρισα.

Στη διάρκεια της ημερίδας αναζητήθηκαν επίσης οι τρόποι ώστε να μπορέσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις να μειώσουν το ενεργειακό κόστος της διαχείρισης του νερού και της επεξεργασίας των λυμάτων, ώστε να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα των επιχειρήσεων και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους σε μια περίοδο που το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί, απειλώντας την πρόσβαση των πολιτών σε καθαρό νερό, αλλά και το ίδιο το περιβάλλον.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης τόνισε ότι οι επενδύσεις από την πλευρά της πολιτείας έπρεπε να έχουν προηγηθεί, ώστε η παρούσα περίοδος της υπέρογκης αύξησης του ενεργειακού κόστους να έχει βρει τις επιχειρήσεις προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο κ. Καλογιάννης καλωσόρισε τις εργασίες της ημερίδας στη Λάρισα, σημειώνοντας πως η μείωση του ενεργειακού κόστους στον κύκλο εργασιών των ΔΕΥΑ  είναι πλέον ζήτημα της βιωσιμότητας τους και κατ’ επέκταση της δυνατότητας των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό νερό, τόσο για την ύδρευση, όσο και για την άρδευση τους, αλλά και για την δυνατότητα των επιχειρήσεων να λειτουργούν τους βιολογικούς καθαρισμούς, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον. Ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε ωστόσο, πως σ’ ότι έχει να κάνει με τη ΔΕΥΑΛ, δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια των καταναλωτών, όσο υψηλό κι αν είναι το ενεργειακό κόστος της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ελλάδος κ. Γιώργης Μαρινάκης τόνισε πως σήμερα ένας μεγάλος αριθμών δημοτικών επιχειρήσεων σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αντιμετωπίζει τον τριπλασιασμό του ενεργειακού κόστους και ζήτησε από την κυβέρνηση τη δυνατότητα της προτεραιοποίησης των επιχειρήσεων στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να μπορέσουν να μειώσουν τις ανάγκες τους και να μην μετακυλούν το κόστος στους καταναλωτές. Είναι προτιμότερο αντί να μας «ταΐζουν κάθε μέρα ψάρια να μας αφήσουν να ψαρεύουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, παραφράζοντας μια σχετική κινέζικη παροιμία.

Τέλος ο κ. Λευτέρης Παπαβασιλόπουλος στέλεχος της  Ε.Υ.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών παρουσίασε τα Χρηματοδοτικά εργαλεία για σχέδια ενεργειακής διαχείρισης που έχει ήδη σε ενέργεια το Υπουργείο (Φιλόδημος, Αντ. Τρίτσης κλπ) έχουν δώσει τη δυνατότητα σε αρκετούς δήμους να υλοποιήσουν έργα υποδομών που οδηγούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και αντικατάστασης δικτύων και υδρομέτρων, τα οποία συστηματικά οδηγούν σε μείωση του ενεργειακού κόστους τους δικαιούχους.

DEYAL1 min 1

DEYAL2 min

 DEYAL3 min


Πατήστε enter για να ξεκινήσει η αναζήτηση

ΔΕΥΑΛ

Δημοτική Επιχείρηση ΄Υδρευσης & Αποχέτευσης Λάρισας

Τέρμα Τυχερού Τ.Κ. 41222, Λάρισα
Fax: +30 2410 687 144
[email protected]
[email protected]

Ωράριο Λειτουργίας Ταμείου

Δευ - Παρ
07:00 π.μ. - 13:30 μ.μ.
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

CEO