Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συμμετοχή της ΔΕΥΑΛ στην 2η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CS-AWARE-Next στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης

Συμμετοχή της ΔΕΥΑΛ στην 2η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CS-AWARE-Next στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης

Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε 13 – 14 Δεκεμβρίου 2022 η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας όλων των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος CS-AWARE-Next, στο οποίο συμμετέχει και η ΔΕΥΑΛ ως πιλοτικός εταίρος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Βιέννης, όπου παρουσιάστηκε το έργο που έχει παραχθεί έως τώρα, καθώς και η πορεία των εργασιών. Αναλυτική αναφορά έγινε ξεχωριστά σε κάθε πακέτο εργασιών, καθώς και στα επόμενα βήματα. Εντοπίστηκαν οι εργασίες οι οποίες απαιτούν συνεργασία, συζητήθηκε και αποφασίστηκε πως αυτές θα υλοποιηθούν. Καθορίστηκαν τα ζητούμενα από τους πιλοτικούς εταίρους και οι διαδικασίες υλοποίησης τους.

Θυμίζουμε πως το CS-AWARE-Next αφορά ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και σημαντικό σχέδιο, καθώς αντικείμενο του προγράμματος είναι η αναζήτηση και η εφαρμογή νέων και καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις, σε συμφωνία με τη στρατηγική και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «κυβερνοασφάλεια» (cybersecurity).

Μέσω του προγράμματος, η ΔΕΥΑΛ θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε μία web-based πλατφόρμα, μέσω της οποίας δύναται η ευκαιρία να δοκιμάσει και να εφαρμόσει νέα συστήματα που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια, καθώς και να εκπαιδεύσει το προσωπικό της πάνω σε αυτά.

Στη συνάντηση εργασίας εκ μέρους της ΔΕΥΑΛ συμμετείχαν η Διευθύντρια Οικονομικής Υπηρεσίας Γκουβατζή Ζωή, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Μπαναγής Βασίλης και η Καλούσιου Στέλλα από το Γραφείο Σχεδιασμού, υλοποίησης, υποστήριξης και συντήρησης πληροφοριακών συστημάτων δικτύων.